Activiteiten

Vrijetijdscentrum & zwem-meer L'étang Fouché

In Arnay-le-Duc, op slechts 20km van de vakantiehuisjes, bevindt zich Vrijetijdscentrum L'Étang Fouché. Hier kunt u onder meer de volgende activiteiten verrichten:

  • Zwemmen,
  • Joggen,
  • Tennis
  • Beachvolleybal
  • Tafeltennis
  • Vissen (vis-kaart vereist)

 

Het is een kind-vriendelijk vrijetijdscentrum met bewaking.

Er is ook een waterglijbaan aanwezig!

 

Op 14 juli (Nationale Feestdag in Frankrijk) wordt er vuurwerk afgevuurd.

Fietsen

Rustig fietsen, rondkijken, even stoppen, ontdekken, weer verder fietsen… Ieder in zijn eigen tempo en volgens zijn eigen zin… Daar is de "Tour de Bourgogne à vélo" voor bedoeld: 800 kilometer uitgezette routes voor fietsers en wielertoeristen. Deze fietsronde in Bourgondië is opgesplitst in vijf hoofdfietsroutes, bestaat uit groene weggetjes en fietsroutes die vooral over jaagpaden langs kanalen leiden, over voormalige spoorlijnen en door wijngaarden. Bijna achter elke bocht wacht een verrassing: een kasteel, kapel, auberge,...

Meer info...

* Doorheen de wijngaarden

Bent u van plan te fietsen door de wijngaarden? Dan kunnen wij u zeker en vast de route van Beaune naar Santenay aanraden. Dwars door de wijngaarden werd een enorme fietsroute aangelegd, grotendeels vrij van autoverkeer, waar u en uw kinderen veilig kunnen fietsen. Deze route van 21 kilometer voert je door befaamde wijndorpen als Pommard, Meursault en Chassagne-Montrachet. Deze namen kent u vast en zeker van de etiketten op wijnflessen. 

Meer info...

 

* Langs het kanaal van Bourgondië

Ook langs het Kanaal van Bourgondië (Canal de Bourgogne) kunt u fietsen, van Dijon naar Auxerre. Over de volledige 212 km van het kanaal ligt een oud jaagpad dat nu enkel gebruikt wordt door fietsers en wandelaars. Je kan er ongestoord fietsen, want autoverkeer is hier verboden; meteen een grote troef van deze fietsroute. 

Meer info...

Wijn-workshops

Wenst u een "wijnkenner" te worden, dan kunt u tal van wijn-workshops vinden in de Bourgogne, zowel in het Nederlands, Frans, Engels,...

Een voorbeeldje vindt u HIER.